Project ZeS

crescendoHet project ZeS (Zingen en Spelen) van CQ Centrum voor de Kunsten is maandagmiddag officieel van start gegaan. Plaats van handeling was de aula van basisschool De Oliebron in Schoonebeek.

“Project ZeS is een initiatief van CQ Centrum voor de Kunsten dat zorgt dat kinderen samen leren zingen en spelen op verschillende instrumenten”, vertelt woordvoerder Tineke Vos.

“Op de basisscholen OBS Angelslo in Emmen en CBS De Oliebron in Schoonebeek wordt gedurende twee jaar onder schooltijd muziekles gegeven op blaasinstrumenten. In totaal 180 leerlingen van de groepen vijf tot en met acht van beide scholen doen mee. Omdat niet voldoende muziekinstrumenten beschikbaar zijn, is ook een kinderkoor opgericht. Kinderen konden kiezen: of een instrument bespelen of zingen.”

Elke week wordt een uur les gegeven door vier docenten van CQ Centrum voor de Kunsten. Ook de muziekverenigingen Crescendo en De Bazuin uit Schoonebeek en Laus Deo en Euterpe uit Emmen zijn nauw betrokken bij het muziekproject.

Project ZeS kwam tot stand dankzij de financiële ondersteuning van het Oranje Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Rabobank Stimuleringsfonds.

– Bron: http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/38337/project-zes-zingen-en-muziek-maken-op-de-basisschool/#sthash.sebvPEB7.dpuf

 

zes

Reacties zijn afgesloten.