Leerlingen Oliebron

Crescendo Schoonebeek sluit muzikaal project met de leerlingen van de C.B.S de Oliebron af met een concert.

Op donderdagmiddag 13 juni 2018 heeft de Chr. Muziek ver. Crescendo te Schoonebeek een muzikaal project ten behoeve van de leerlingen van de C.B.S. de Oliebron afgesloten met een klein concert. Dit muziekproject is mogelijk gemaakt door een flinke financiƫle bijdrage van de Rotary te Emmen. Aan dit project hebben ongeveer 24 leerlingen van de groep 7 deelgenomen. Het geheel werd uitgevoerd onder de leiding van Jan Jannink (dirigent van de harmonie Crescendo) en Margreet Datema (docente dwarsfluit). Vanaf oktober 2018 hebben de kinderen 15 lessen Algemeen Muzikale Vorming gehad en daarna 10 lessen op een door hen gekozen instrument.

Het doel was om deze groep leerlingen kennis te laten maken met muziek. Diverse instrumenten werden door hen bespeeld. Op deze laatste bijeenkomst hebben de leerlingen samen met een 10 tal muzikanten van de harmonie van Crescendo enkele muziek stukken geoefend. Hierna werden deze muziek ten gehore gebracht aan alle leerlingen van de groepen 2, 6 en 7. Ook waren diverse ouders aanwezig. We hopen dat de leerlingen enthousiast zijn geworden over het spelen van een muziek instrument. Crescendo wil het bestuur en de leden van de Rotary Emmen van harte bedanken voor hun bijdrage aan dit project.

Ook in schooljaar 2019-2020 heeft de Chr. Muziek ver. Crescendo te Schoonebeek i.s.m. Muziekvereniging de Bazuin uit een Schoonebeek een muzikaal project ten behoeve van de leerlingen van groep 5 van de Oliebron opgezet.

Het geheel staat onder de leiding van Margreet Datema (docente dwarsfluit) die eerst de lessen Algemeen Muzikale Vorming heeft gegeven en vanaf maart 10 lessen op een door hen gekozen instrument. Ook Jan Jannink (dirigent van de harmonie Crescendo) en Jan Jager (dirigent van de bazuin) werken mee aan dit project. Ook Erna Smink ( instructeur malletband Crescendo) heeft medewerking toegezegd voor de slagwerklessen.

Om de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende instrumenten verzorgden de blazers van beide verenigingen een mini concert op 23 november en de slagwerkers deden dit op 2 maart. Natuurlijk mochten de leerlingen ook zelf meedoen en dat viel behoorlijk bij ze in de smaak. Beide verenigingen hopen dat er subsidie voor dit project komt om ook schooljaar 2020-2021 met dit project door te kunnen gaan. Zo hopen beide verenigingen zich in de toekomst te kunnen versterken met nieuwe jeugdleden!!

Reacties zijn gesloten.